Gotland är alltid en vacker ö, och visst kan man tycka att frågan om vad man ska göra en regnig dag känns överflödig. Det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder, och så är det verkligen om du befinner dig ute i Östersjön på den magiska ön med raukar och annat spännande. Om du bor på ett mysigt hotell så kanske du väljer att stanna inne en stund. I varje fall tills det värsta regnet har dragit förbi. Det finns gott om trevliga aktiviteter också då du sitter på ett mysigt hotell i Visby…

regnig dag

Dra ner persiennen och låtsas som det regnar…

Låtsas behöver du ju inte för det regnar ju faktiskt därutanför. Men du kan låtsas som att det här är precis så som du vill ha det trots att det nu inte är det. Varför inte plocka fram din smartphone och spela på lite slots på ett nätcasino? Nu har du ju världens bästa anledning till att lägga lite tid på spelnöjet. Det går ju ändå inte att gå ut när det blåser så hårt att Gotlandsfärjorna inte går ut.

Trotsa vädret!

Naturen på Gotland är lika storslagen då det regnar som då solen skiner. Åk till Klintehamn och se ut över havet. Ta en fika på caféet innan det blir dags att åka hem och byta till torra kläder igen. Allt som är vackert i solsken är minst lika fint då det regnar. Det är klart att du kanske inte kan bada om det är riktigt kallt. Eller så passar du på att uppleva doppet i hällregn, det kan faktiskt vara riktigt spännande. Sök upp en badplats med bastu så att du kan göra något riktigt nyttigt för både kropp och själ.

Gå ut och ät

Bestäm dig för en restaurang och ta dig till den med vänner. Gotland är en rätt så liten ö så du kan gott bestämma dig för att äta thaimat i Hemse trots att du bor i Visby. Hör med lokalbor om vilken restaurang som kan rekommenderas. Det är en sak att läsa recensioner online och att fråga någon som faktiskt bor på Gotland. Om du verkligen inte vill lämna rummet så kan du förstås beställa in pizza eller annan snabbmat. Den kommer antagligen att smaka precis som på alla andra ställen i Sverige men myset du får i regnet på Gotland blir något alldeles unikt.

Dags för museum

Det är när det regnar som du ska gå på museum. Ta en titt på alla de unika museum som finns på ön. Ibland så kan det ju vara spännande att besöka gamla byggnader som du får gå in i. Det blir extra mysigt då det regnar utanför. Ta dig till museet med taxi eller hyrbil så att du inte behöver stå på en busshållplats och bli blöt på vägen till den kulturella upplevelsen.

Tänk på att välja ett museum som passa alla som ska komma med. På Gotland så finns det gott om museer och utställningar som är till för stora och små och som har lite av varje så att besöket blir intressant och givande.

Se en film

Uppsök en biograf och se en film på stor duk. Du kan förstås också se en film på din smartphone eller på tv men det är inte lika härligt som att ge sig av till en lokal biograf. Ibland så ordnas det med filmfestivaler. Då kan du se till att vara med och se repriser eller nyproduktioner av okända namn. Det är bara att fråga på ditt hotell vad som är på gång eller leta upp en lokal tidning som berättar mer om vad som händer i olika städer på ön.

Shoppa!

Om du är i Visby så har du många fina butiker att shoppa i. De stänger inte för att det regnar. Ta dig tid till att ströva från butik till butik. Ta en paus på ett café innan du går vidare för att se närmre på allt från kläder till konsthantverk.